HTML

Hazai közélet.

Hazánk sok olyan politikai erőnek ad lehetőséget a működésre ami jól vagy rosszul viszi nemzetünk ügyét. Az aktuális politikai események közt olyan aggasztó erők is vannak amiket külföldről irányítanak de Magyar jelképekkel tűzdelnek tele. Milyen irányba szeretnének bennünket terelni? Mennyire vagyunk vakok vagy elvakultak ezen erők miatt. Néhány beidézett újságcikk segíthet az összkép megértésében.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

"Én, Vona Gábor, a Jobbik elnökeként ünnepélyesen esküszöm, hogy akik ma elvtársaknak nevezik ma magunkat, rövidesen cellatársak lesznek." (Kuruc infó)

2010.07.05. 11:11 Cruse


"Én, Vona Gábor, a Jobbik elnökeként ünnepélyesen esküszöm, hogy akik ma elvtársaknak nevezik ma magunkat, rövidesen cellatársak lesznek." (Kuruc infó)

Miért is?

Nyilván így jobban lehet tetszelegni olyan emberek elött akiket előzőleg érzelmileg egy beszéd kapcsán a gyűlölet érzésének, a tolerancia elfojtásának és az igazságos világszemlélet józanságának figyelmen kívül hagyására tanítottak.


Miért etethető meg a derék Magyar ember ennyi év hazug politizálása után, még mindig ugyanazzal a trükkel?

Mert most csak fordított pszichológiát alkalmaznak.

Az ötvenes hatvanas évek forradalmi, nyugat gyűlölő beszédeit is megette egy olyan generáció ami korábban egy  zsidógyűlöleten alapuló politikát is elhitt.

Azért volt könnyű elhinni, mert a kapitalista rendszerben, a zsidógyűlölet miatt megtörtént nemzeti tragédia okozott szidalmazó és azt erősen gyűlölő politikai erő tette ezt.

Valóban rossz politikát követtek a Horthy rendszerben ami egy olyan nemzeti tragédiába sodorta bele az országot amit később nem kellett különösebben taglalni.

De a gyűlölet nem szűnt meg.

Sőt a csengőfrász korszakában még erőteljesebben tombolt.

Ártatlanokat kiáltottak ki ellenségnek és hazugságokat terjesztve róluk gyakran ki is végeztek "Népellenségeket".

Pont az történt mint egy rendszerrel korábban, csak most nem zsidók, cigányok voltak az ellenség szerepében, hanem ellenzéki emberek.

Vagy épp ellenzékinek mondottak akik ugyanolyan ártatlan áldozatai voltak a gyűlöletnek, mint korábban a zsidók, cigányok, Jehova tanúi.

Mivel azonban a keménykezű szocialista vezetést egy puhább rendszer váltotta fel ami lehetővé tette, hogy a köznép anyagilag és kultúrálisan is fejlődjön látszólag megoldódott ez a viharos korszak.

De elgyengült a szocializmus minden tartó oszlopa, és rendszer váltásra került sor.



Telis-tele voltak a kilencvenes évek elején az emberek reménységgel, új lendülettel a gazdaság felpörgött és fejlődni kezdett az ipar, a mezőgazdaság, és sok területen olyan gazdasági eredmények születtek, hogy európa kistigriseként tartották számon hazánkat.

De már akkor is felütötte fejét ez a böszme óriás ami az emberek legprimitívebb érzelmein keresztül akart megosztással és félelem keltéssel uralkodni.

A gyűlölet ébresztői ismét egy régi rosszul levizsgázott gondolatot próbáltak leporolni sikerrel.

Zsidó gyűlölet.

De most egy másik elemmel helyettesítették a kommunista nyugat gyűlöletet. a volt szocialista vezetés gyűlöletét is felhasználták.

Vona Gábor ugyanezt a rossz, tragédiák sorozatát okozó politikai technikát szeretné alkalmazni.



Már rég elindult az MSZP-t leváltó FIDSZ-es vezetés jellemezte jobb oldali kormány.

De Vona Gábor részéről, még nem látszik szándék a címben megfogalmazott ígéret végrehajtására.


Csak halmozódik a múlt gyűlöletének országunkra és nemzetünkre rakodó bűnei miatti rengeteg  teher.

Még mindig nem tudja senki az igazságszolgáltatás által felkínált lehetőségeket kihasználni?

Vagy senki nem is akarja?

És ha valaki ezt elkezdené, vajon nem ad-e okot egy széles társadalmi rétegnek okot az aggodalomra?

Olyanoknak akik nem tehetnek a származásukról, vagy a szüleik múltjáról?

Aggályos, hogy épp a gyűlölet szításával leginkább operáló párt szeretne igazságot tenni, miközben azokkal a politikai eszközökkel él, amik eleve az igazságtalanságot létrehozzák.


Ébresztő emberek.

Veszélyben a jövő!!!!!!!

A gyűlölet akarja megosztani és irányítani az országot, miközben nem is igazságot szeretne a múlt bűnei miatt tenni, hanem fokozni a bűnös tevékenységeket.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://formapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr312130406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása